Skip to content
Vintiha Siebers NXT

Vinitha Siebers

5 jaar onderweg...

De afgelopen jaren heeft Vinitha advisering en praktijkgericht onderzoek gedaan op diverse thema’s binnen publieke organisaties zoals cultuur, leiderschap, toezicht, klokkenluiden of auditing. Daarnaast is Vinitha gepromoveerd op burgerparticipatie binnen lokale overheden en is ze ervaren als docent. Vanuit haar achtergrond als organisatiepsycholoog wil Vinitha altijd terug naar de kern van gedrag of een situatie: Waarom doen mensen en organisaties wat ze doen? En vanuit welke beweegredenen. Met haar nieuwsgierigheid, enthousiasme en haar kritische houding helpt zij organisaties om het beste uit zichzelf te halen en te bereiken.  

Hoeveel jaar ben je onderweg?

Ik ben nu ongeveer vijf jaar onderweg. Sinds november 2020 ben ik onderdeel van GalanNXT. Hiervoor werkte ik als praktijk onderzoeker en docent. Tijdens deze periode ben ik naast Nederland ook werkzaam geweest in Denemarken en Zuid-Afrika.

Volgende bestemming?

Voor nu heb ik de ambitie om mijzelf te ontwikkelen tot een top adviseur die vraagstukken van organisaties weet te duiden en de dynamieken herkent. Dit om vervolgens gericht te handelen en te interveniëren. Voor de toekomst ben ik ook nog nieuwsgierig naar de positie van bestuurder, toezichthouder of bijzonder hoogleraar, maar voor nu volle focus op die top adviseur.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?

Het is mooi om deel uit te maken van dit dynamische team. Met veel enthousiasme wordt er gewerkt aan verschillende vraagstukken en er is vrijheid om met eigen ideeën en initiatieven te komen. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, wat we allemaal belangrijk vinden.

Jouw rol in het team?

Mijn rol is het inbrengen van nieuwe ideeën en het stellen van kritische vragen, zoals waarom doen we het zo? Of wat bedoelen we nu?  Ik probeer daarbij te zoeken naar verbinding en nieuwe kansen.

Waarin ben je onderscheidend

Mijn gevoel voor dynamieken maakt dat ik snel weet wat er speelt in een organisatie, team of  individu. Tegelijkertijd ben ik mede door mijn wetenschappelijke achtergrond in staat om objectief en systematisch naar de praktijk te kijken. Ik doorzie snel patronen en kom zodoende tot de kern. Dit vergroot mijn vermogen om problemen te zien en met gepaste oplossingen te komen.

Wat is typisch Vinitha?

Ik ben altijd actief. Niet alleen op werkgebied maar ook persoonlijk. Zo hardloop ik fanatiek, fiets ik en doe ik aan yoga.

Wijze les

Durf ook eens nee te zeggen en bewaak je eigen grenzen. Dit helpt om jouw energie en expertise op de juiste dingen in te zetten en efficiënt te blijven.

Wat weten veel mensen niet over je?

Dat ik het moeilijk vind om niets te doen.