IMG_0455

Tim van der Meij

2,5 jaar onderweg...

Tim is als stagiair begonnen en gebleven. Hij werkt voor verschillende opdrachtgevers en houdt zich met name bezig met opdrachten die draaien om leiderschap, ontwikkeling en (team)coaching. Hij wordt begeleid door een ervaren businesspartner, waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng en ontplooiing. Tim is er diep van overtuigd dat de huidige maatschappij vraagt om een nieuw soort leiderschap en ziet het als zijn missie om opdrachtgevers te helpen het gedrag van hun medewerkers positief te beïnvloeden.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
Zo’n 2,5 jaar. In die periode heb ik, met name op het gebied van persoonlijk leiderschap, methodieken en systemisch werken, een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Ik word steeds meer een topadviseur met een eigen stijl.

Volgende bestemming?
Over vijf jaar verwacht ik opdrachten geheel zelfstandig uit te kunnen voeren in de rol van trainer of coach en over tien jaar hoop ik projectleider te zijn. Weer een aantal jaar later zou ik graag promotieonderzoek doen op het gebied van leiderschaps- en gedragsontwikkeling binnen organisaties.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Ik vind het mooi dat wij – binnen het van oorsprong traditionele advieswerk – met nieuwe technologieën werken. Ook vind ik het bijzonder dat GalanNXT totaal niet hiërarchisch is en je veel vrijheid krijgt bij onder meer de keuze voor opdrachten en je persoonlijke ontwikkeling.

Jouw rol in het team?
Ik ben zowel onderdeel van de werkstroom marketing en communicatie als teamontwikkeling. Hiervoor denken we onder meer na wat de volgende stap zou kunnen zijn na onze tweejarige ontwikkelmodule. Sociaal gezien ben ik erg mensgericht en vind ik het belangrijk dat iedereen onderdeel is van het team.

Waarin ben je onderscheidend?
Ik ben organisatiesensitief. Van een afstandje kan ik ergens naar kijken, gerichte vragen stellen en vervolgens mijn observaties delen. Waarna ik samen met de opdrachtgever bespreek wat we daarmee gaan doen. Ik zie mijn werk als co-creatie. ‘En zo gaan we het anders doen’ is niet mijn stijl.

Wat is typisch Tim?
Hoewel ik in eerste instantie een beetje de kat uit de boom kijk, kom ik in tweede instantie vaak onverwacht grappig uit de hoek.

Wijze les
Mensen doen nooit zomaar iets, het heeft altijd een reden. Focus daarom niet zozeer op het gedrag, maar op de reden en onderliggende aannames waarom iemand dit gedrag vertoont.

Wat weten veel mensen niet over je?
Dat ik altijd heel hard meezing met muziek in de auto.