Skip to content

Tim Smith

5 jaar onderweg...

Tim is opgegroeid in Het Noorden van Nederland, een geboren en getogen Groninger. Voor de kenners: hij wisselt graag de reuring van de Grote Markt af met de stilte van Garnwerd. Hij wil zaken vooruitbrengen en is van nature nieuwsgierig en breed geïnteresseerd. In zijn studietijd heeft hij deze nieuwsgierigheid ten volle kunnen benutten in de studies psychologie, economie en een minor in politieke filosofie. Tim is een verbinder die graag meerdere perspectieven samenbrengt. Vanuit inzicht richting geven. Maar uiteindelijk weten mensen vaak zelf het beste hoe ze iets vooruit kunnen (en willen) brengen.

Hoeveel jaar ben je onderweg? 

Ik ben ondertussen vijf jaar onderweg. Na mijn studies psychologie en internationale economie kwam ik via het ORMIT traineeship terecht bij Shell. Daar vormde ik als HR-policy advisor samen met de HR-directeur en nog een collega de HR-directie van de NAM, toen nog een bedrijf met 2.000 medewerkers. Ik heb me hier ontwikkeld als bruggenbouwer en geleerd om in een woud van perspectieven en belangen toch door de bomen het gemeenschappelijke bos te blijven zien. En de complexe en vaak ook internationale stakeholder velden (van platformoperator tot directie, en van NAM tot Shell global) daar strategisch in mee te nemen. Na deze rol heb ik anderhalf jaar als leiderschapscoach de technische directie en het leiderschap van de stafafdelingen geadviseerd. Als leiderschapscoach heb ik geleerd hoe mensen te bereiken ‘daar’ waar het ze echt om gaat. Maar ook, door schade en schande, dat verandering een proces is dat zorg, tijd en aandacht nodig heeft. 

Wat is je volgende bestemming? 

Mijn volgende bestemming is de overheid! Na jaren in de private sector ga ik nu de overheid in al zijn facetten ontdekken. Ik ben benieuwd naar de besluitvorming, de kwaliteit en de waarde die er voor de samenleving gecreëerd wordt.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken? 

Ook dat ga ik nu ontdekken, maar aan de voorkant lijkt het een unieke mix van werken met een jonge gedreven en open groep mensen enerzijds en leren van de zeer ervaren adviseurs van Galan anderzijds.

Wat is jouw rol in het team? 

Ik hou ervan om met anderen te lachen, maar ben ook iemand die het scherp houdt: waarom doen we dit, wat willen we ermee bereiken? Hoe kunnen we dat het best of meest effectief doen? 

Waarin ben je onderscheidend? 

Door mijn dubbele achtergrond in psychologie en economie ben ik sterk gericht op de menselijke kant, de groepsdynamiek en tegelijkertijd analytisch met het kijken naar oorzaak, gevolg en scenario’s. 

Wat is typisch Tim? 

Enerzijds vaak doorvragen naar het waarom, anderzijds als dit duidelijk is ook vrij ongeduldig kunnen zijn en door willen naar actie.  

Wijze les 

Als je maar ver genoeg kijkt, is er altijd een gezamenlijk belang en dat is waar verbinding begint.

Wat weten niet veel mensen van je? 

Dat ik naast dat ik vrij extravert ben er ook enorm van hou om juist alleen te zijn. Liefst in de natuur.