Skip to content
Rachel Geurts

Rachel Geurts

5 jaar onderweg...

Sparren over adviesvraagstukken rondom mensen en (organisatie)cultuur is waar Rachel energie van krijgt. De afgelopen jaren heeft zij gewerkt in verschillende vakgebieden en bij uiteenlopende organisaties. Deze ervaringen, gepaard met haar leergierig- en nieuwsgierigheid, maken dat Rachel organisatorische uitdagingen vanuit verschillende perspectieven kan benaderen.  Anderen omschrijven Rachel haar werkhouding als doortastend en toegewijd. Met haar van nature kritische en analytische blik, in combinatie met een goede dosis enthousiasme gaat Rachel graag aan de slag met verandertrajecten, altijd met oog voor de ‘zachte’ kant van de organisatie. 

Hoeveel jaar ben je onderweg?

In 2017 ben ik gestart met een baan in supply chain management. Bijzonder leerzaam om werkervaring op te doen, maar niet het vakgebied waar ik mij verder in wilde ontwikkelen. Ik koos ervoor om weer een jaar fulltime te gaan studeren en de master ‘Culture, Organization and Management’ te doen. Deze meer mens- en cultuurgerichte insteek op organisaties en verandervraagstukken sprak mij enorm aan. Na een tweejarig traineeship met verschillende interim opdrachten op het gebied van projectmanagement, heb ik in het najaar van 2023 de overstap gemaakt naar GalanNXT. 

Wat is je volgende bestemming?

Mijn werkervaring binnen diverse sectoren en rollen helpt mij om vanuit een breed perspectief vraagstukken te benaderen. Bij NXT wil ik mij  graag verder ontwikkelen in de verschillende facetten van het adviesvak. Ook hoop ik in de komende jaren expertise op te bouwen gericht op organisatiecultuur en verandertrajecten.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?

Erg leuk! GalanNXT is voor mij de optimale omgeving  om inhoudelijke expertise te kunnen ontwikkelen, aandacht en tijd voor persoonlijke ontwikkeling te krijgen, samen te werken met ervaren Galan adviseurs én onderdeel te zijn van een team van gelijkgestemde young professionals. 

Jouw rol in het team?

In een team zorg ik vaak voor overzicht en structuur. Ook ben ik kritisch en onderzoekend en niet bang om moeilijke vragen te stellen. Hierdoor kom ik soms misschien wat serieus over, maar ik vind het zeker ook belangrijk dat er een goede sfeer heerst en er prettig en informeel contact is binnen het team. 

Waarin ben je onderscheidend?

Ik werk altijd vanuit oprechte interesse, nieuwsgierigheid en leergierigheid. Ik probeer een situatie, vraagstuk of uitdaging altijd vanuit verschillende perspectieven te bekijken en begrijpen, en deze perspectieven vervolgens mee te nemen bij het werken aan een oplossing. 

Wat is typisch Rachel?

Ik ben graag in beweging. Zowel in de figuurlijke zin van het woord, omdat ik het belangrijk vind om in ontwikkeling te blijven en het leuk vind om mij te verdiepen in nieuwe onderwerpen. Als in de letterlijke zin, want sporten is wat ik het liefst doe in mijn vrije tijd en tijdens vakanties. Crossfit, hockey, fietsen, snowboarden, noem maar op!

Wijze les?

Een tijdje uit je eigen bubbel, werkcontext of leefomgeving stappen leert je niet alleen veel over andere culturen, maar vooral over de cultuur waar je zelf uit komt. Wat jij namelijk als ‘normaal’ beschouwt, bijvoorbeeld bepaalde normen, waarden en overtuigingen, hoeft voor een ander helemaal niet normaal te zijn. Maar deze dingen ga je pas herkennen als ze niet meer vanzelfsprekend zijn.

Wat weten veel mensen niet over je?

Dat ik op 3 verschillende continenten heb gewoond. Ik heb namelijk een paar jaar van mijn studietijd doorgebracht in de VS, Zuid-Korea en Spanje.