Skip to content
Petra Bothof

Petra Bothof

3 jaar onderweg...

Petra is een enthousiaste, sociale en resultaatgerichte adviseur, die geïnteresseerd is in innovatieve oplossingen voor complexe, maatschappelijke en organisatorische vraagstukken. Zij waagt zich graag aan verandermanagement op het snijvlak van overheid en IT. Hoe krijg je mensen mee in complexe onderwerpen, dat is wat Petra bezighoudt.

Hoeveel jaar ben je onderweg?

Ik heb een achtergrond in Rechten en Bestuurskunde met een master Internetrecht, ICT en intellectueel eigendom. Dit ontstond uit een nieuwsgierigheid naar wat wij als maatschappij willen en moeten afspreken rondom technologische ontwikkelingen. Zo ben ik ook het informatiemanagement vak ingerold. En na drie jaar bij een gespecialiseerd adviesbureau te hebben gewerkt, heb ik begin 2024 de overstap gemaakt naar GalanNXT. 

Wat is je volgende bestemming?

Bij NXT wil ik mij  graag verder ontwikkelen in de verschillende facetten van het adviesvak. Ook hoop ik in de komende jaren meer expertise op te bouwen gericht op IT en IV vraagstukken.

Wat is jouw rol binnen het team?

 Ik ben een echte ‘spil in het web’ en ik haal mijn energie uit het (bege)leiden van projecten en programma’s.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?

Leerzaam en uitdagend. GalanNXT en de Galan Groep bestaan uit collega’s die passie hebben voor hun werk. Het is ontzettend leuk om je met deze groep mensen te omringen en van hen te kunnen leren. 

Waarin ben je onderscheidend?

Het schakelen tussen strategisch en tactisch/operationeel niveau past goed bij mij. Dit beweegt zich op een natuurlijke manier binnen een organisatie en ik ben daardoor een goede gesprekpartner voor verschillende lagen in de organisatie.  

Wat is typisch Petra?

 Assertief, resultaatgericht en enthousiast.   

Wijze les

Iedereen heeft zijn eigen verhaal. In plaats van meteen te oordelen, is het goed om eerst te onderzoeken waarom iemand is zoals hij is. Hierdoor heb je meer begrip voor de ander en wordt oordelen een stuk lastiger. 

Wat weten niet veel mensen van je?

Ik houd van spannende boeken en dan met name Scandinavische thrillers.