Skip to content
Martijn Giezeman

Martijn Giezeman

20 jaar onderweg...

Aan de ene kant bewaakt Martijn binnen NXT het DNA van de Galan Groep en aan de andere kant laat hij het soms schuren. Aan hem de taak om de Galan-organisatie te verjongen en adviseurs te begeleiden bij de volgende stap in hun carrière. Professionals die voortdurend in ontwikkeling zijn en kunnen rekenen op de expertise en ervaring van senior collega’s en een schil van gespecialiseerde partnerorganisaties en kennisinstellingen. Hoewel Martijn de kaders aangeeft, werkt het team zelf organiserend en op basis van gespreid leiderschap. Naast zijn rol als trekker van NXT is hij werkzaam voor opdrachtgevers in de semipublieke sector, waarbij hij zich bezighoudt met verandervraagstukken, programma- en projectmanagement en coaching. Hoe hij zichzelf ziet? Als kritische vriend, die intern een nieuwe generatie topadviseurs begeleidt en extern leiders en beslissers.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
20 jaar, waarvan 11 jaar organisatieadvies. Ik bevind me op het snijvlak van de gemiddelde NXT’er met zo’n vijf jaar ervaring en een Galan-coryfee met 40 jaar expertise.

Wat is je volgende bestemming?
NXT kwalitatief door laten groeien en mij nog meer als kritische vriend en sparringpartner richten op individuele klanten. Van sterk gericht op organisatieniveau wil ik mij toenemend focussen op de mens in zijn of haar context en team.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Waardevol en leerzaam! Het idealisme en de daadkracht die de nieuwe generatie heeft, inspireren mij enorm. Bij GalanNXT leren we van elkaar. Aan de ene kant is er binnen dit huis heel veel expertise en aan de andere kant enorm veel energie. Waar de Galan Groep volop bloeit en oogst, is NXT aan het zaaien en groeien.

Jouw rol in het team?
Sparringpartner. Als trekker begeleid ik mijn NXT-collega’s op een coachende manier. Ik geloof heel erg in het goede gesprek en show don’t tell. NXT-adviseurs weten dat ze met mij bij een vraagstuk altijd kunnen brainstormen over een passend framework of passende methodiek of theorie. Ik deel mijn expertise en ervaring wanneer die kan helpen. ‘Zo moet je het doen’, hoor je mij echter niet snel zeggen.

Waarin ben je onderscheidend?
Ik heb zo’n 60 organisaties en meerdere sectoren van binnen gezien, hanteer meerdere perspectieven en heb veel verschillende instrumenten in mijn gereedschapskist. Ik weet wat werkt op organisatieniveau en binnen verschillende contexten. Daarnaast besteed ik, door winnende coalities te bouwen met de klant, veel tijd aan activatie van de veranderkracht in een organisatie.

Wat is typisch Martijn?
Het goede gesprek aangaan, de diepgang opzoeken en oprechte interesse tonen vanuit nieuwsgierigheid en betrokkenheid. Hoewel ik kritisch kan zijn op mijzelf en anderen is het altijd opbouwend. Meerdere mensen herkennen in mij een kritische vriend.

Wijze les
Leiderschap en alle gerichte ontwikkeling en verandering begint met zelfbewustzijn. ‘Ken uzelf’, prijkte al boven de tempel van Apollo in het oude Griekenland.

Wat weten veel mensen niet over je?
Dat ik veel tijd besteed aan het beoefenen van Stoïcijnse filosofie en mindfulness? Mijn held is Socrates. Hij personifieert voor mij exact die kritische vriend die ik voor anderen en voor mezelf wil zijn. Hij belichaamt voor mij het ideaal van wijsheid en compassie. Zelf voeg ik daar dan nog humor aan toe.