Skip to content

Luuk Beekman

2,5 jaar onderweg...

Luuk is opgegroeid in de Steenenkamer, een historisch tuindersdorp onder de rook van Deventer. Deze omgeving heeft zowel de levendigheid van de stad als de rust van het dorpsleven in zich, en heeft zo Luuk gevormd. Hij haalt energie uit een dynamische omgeving en beschikt over een gezonde dosis nuchterheid en doorzettingsvermogen. Van nature is Luuk nieuwsgierig en vastberaden om elk vraagstuk grondig te doorgronden en tot de kern ervan te komen, zowel in zijn persoonlijke als professionele leven bij diverse projecten en organisaties.

Hoeveel jaar ben je onderweg? 

In totaal heb ik 2,5 jaar werkervaring in de private en semipublieke sector en ben vanaf mei 2023 als organisatieadviseur verbonden aan GalanNXT. Na het afronden van mijn bachelor in Tourism Management, was het tijd om enthousiast aan de slag gegaan in die sector. Tijdens mijn werkzaamheden daar heb ik geleerd hoe belangrijk het is om als een kapitein op het schip te staan, om te navigeren door commerciële stormen en organisatorische uitdagingen. Vervolgens heb ik ervaring opgedaan bij verschillende hogescholen in Nederland. Het heimwee naar de schoolbanken en ontwikkelen heeft me uiteindelijk gebracht bij een MBA aan de Universiteit Twente. Door te specialiseren in consultancy is er veel kennis opgedaan over organisatiekunde, verandering en leiderschap. 

Wat is je volgende bestemming? 

De eindbestemming is nog onduidelijk, maar het pad is gericht op verdere ontwikkeling als organisatieadviseur bij GalanNXT. De vraagstukken op het gebied van verandermanagement in de (semi)publieke sector geven mij hierbij enorm veel inspiratie. Het NXT-programma en de samenwerking onderling bieden mij de kans om nieuwe horizonten te verkennen en mijzelf op meerdere sectoren en vakgebieden te ontwikkelen.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken? 

Het werken met collega’s en opdrachtgevers om gezamenlijk impact te maken, is voor mij een zeer waardevolle en leerzame ervaring. Bij GalanNXT is het team gericht op co-creatie, waarbij ieders talenten worden versterkt en we samenwerken om tot de beste resultaten te komen. Ook waardeer ik de ondersteuning die wordt geboden door middel van een business partner, een mentor en een buddy, waardoor het makkelijker is om je weg te vinden binnen de organisatie. Het is zeer interessant om deel uit te maken van een team dat zich richt op het bieden van oplossingen voor complexe vraagstukken.

Waarin ben je onderscheidend? 

Zelfontwikkeling en leiderschap hebben mij al vanaf mijn bachelor studie geïnspireerd en ik beschouw groei en leren als een voortdurende mindset in plaats van iets wat je kunt plannen. Het is voor mij belangrijk om voortdurend te blijven leren en groeien, om niet alleen mezelf maar ook anderen te helpen verbeteren. 

Wat is typisch Luuk? 

Ik probeer overal de waarde ergens van in te zien met een optimistische, nieuwgierige en open blik.

Wijze les 

Ik geloof in synergie: 1+1 = 3. Aan het eind van de dag moeten we het toch samen doen, met een beetje compassie en medeleven komen we heel ver. 

Wat weten niet veel mensen van je? 

Dat ik op 31 december altijd carbid sta te schieten ergens in een veld in Nederland, maar ook dat ik van koken houd en regelmatig voor mijn hele familie een diner organiseer…en misschien ook wel niet dat ik een pioenrozentuin verzorg van mijn opa waarvan de opbrengst elk jaar naar het KWF gaat 🙂