Skip to content

Jessica van der Plas

4 jaar onderweg...

Als organisatieadviseur lokale en rijksoverheid bijt Jessica zich vast in maatschappelijke vraagstukken, waarbij zij zich begeeft op het snijvlak van strategie en uitvoering. Haar sterke kant? De plannen van het papier krijgen en bedenken wat voor concrete acties nodig zijn om veranderingen te realiseren. Dit doet zij door het schetsen van heldere kaders, doeltreffend de stip op de horizon uit te leggen en mensen te faciliteren in de verandering. Jessica stelt dat er nog te veel kwetsbare mensen afhankelijk zijn van kwetsbare organisaties en ziet het als haar persoonlijke missie om deze organisaties sterker te maken.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
Inmiddels ruim vier jaar. Van een nieuwsgierige starter ben ik gegroeid naar een professional, die zich meer bewust is van haar talenten, specialismen en valkuilen. Ik weet steeds beter waar ik echt goed in wil worden, welke opdrachten ik graag doe en voor welke klanten ik zou willen werken.

Volgende bestemming?
Komende jaren wil ik nog meer de verdieping in het sociaal domein opzoeken en dan met name op het gebied van sociale ongelijkheid. Wat mijn eindbestemming is? Een toppositie in Den Haag, zodat ik op dat niveau invloed kan uitoefenen op het thema sociale ongelijkheid.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Ontzettend leuk. Het opdoen van nieuwe kennis en vaardigheden wordt binnen GalanNXT goed gefaciliteerd, wat voor een leergierig en nieuwsgierig persoon als ik geweldig is. Daarbij krijgen we de mogelijkheid en ruimte om mee te bouwen aan NXT, wat een mooi leerproces is naast het advieswerk.

Wat is jouw rol in het team?
De eerste twee jaar was ik verantwoordelijk voor de werkstroom marketing en communicatie. Nu houd ik me vooral op de achtergrond bezig voor verschillende werkstromen en losse projecten. Daarnaast ben ik degene die voor versnelling zorgt. Als er iets moet gebeuren, zorg ik dat het wordt opgepakt en ga ik zelf of samen met collega’s aan de slag.

Waarin ben je onderscheidend?
Mijn profiel kent een unieke combinatie van zowel veel creativiteit en flexibiliteit als de nodige structuur. Ik ben iemand die blij wordt van brainstormen, het creëren van nieuwe ideeën en het werken in groepen, maar tegelijkertijd ook planmatig werkt, altijd op tijd komt en betrouwbaar is in het nakomen van afspraken.

Wat is typisch Jessica?
Energiek, enthousiast en direct. Verder ben ik een aanpakker en houd ik van het leren van nieuwe dingen. Daarnaast ben ik altijd actief bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling en lees ik alles wat los en vast zit over leiderschap, persoonlijke groei en feminisme.

Wijze les
Durf ergens vol voor te gaan, maar realiseer je dat altijd een stukje geluk of juist pech van invloed is op het resultaat.

Wat weten veel mensen niet over je?
Dat ik heel goed alleen kan zijn. Zo ga ik regelmatig alleen uiteten of op vakantie, waarbij ik bewust niet op zoek ben naar contact.