Skip to content
Iwana

Iwana Mietus

6 jaar onderweg...

Iwana is een gedreven organisatieadviseur bij de Galan Groep en daarnaast trekker van GalanNXT. Vol enthousiasme werkt ze samen met diverse organisaties om écht verandering te realiseren. Iwana werkt georganiseerd, resultaatgericht, en wordt geroemd om haar inzet om elke klus geklaard te krijgen. Ze is in staat om snel processen en structuren te doorgronden, hypotheses te valideren en waardevolle inzichten te genereren. Ze heeft inhoudelijke expertise in Operating Model Design, Lean Procesoptimalisatie, Samenwerkingsvraagstukken, Organisatie-inrichting, Digitalisering, Customer Journey Design, Agile Scrum en Product Owner. Daarnaast neemt ze als veranderkundige haar stakeholders mee en navigeert ze feilloos door complexe bestuurlijke contexten. Zo komt ze samen met de klant tot pragmatische oplossingen die effectiviteit, efficiëntie en beleving verbeteren voor medewerkers, klanten en de maatschappij. Zie voor meer informatie ook ‘Iwana Mietus | Galan Groep‘.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
Sinds oktober 2020 werk ik (respectievelijk) voor GalanNXT en de Galan Groep. Hiervoor werkte ik als consultant in Australië, waar ik ontzettend veel geleerd heb bij uiteenlopende klanten. Van banken tot luchtvaart en van overheid tot non-profit. Mijn hart ligt wel bij maatschappelijke organisaties, vandaar destijds de overstap naar NXT.

Wat is je volgende bestemming?
Ik ben mijn rol als adviseur steeds verder aan het uitbouwen en begeleidt zowel het ontwerp als de implementatie van grote transformaties. Op de langere termijn droom ik er van om mijn eigen sociale onderneming op te zetten. Wat dit precies wordt ligt nog open, maar ik wil in elk geval bijdragen aan een duurzamere wereld.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Ik heb dit als erg leuk en leerzaam ervaren. Een enorm pluspunt vond en vind ik de samenwerking met businesspartners en mentoren van de Galan Groep. Er is veel vrijheid en ruimte voor initiatief. Je kunt hier echt je eigen pad kiezen. We hebben oog voor elkaar en werken nauw samen met de adviseurs van de Galan Groep.

Wat is jouw rol in het team?
Sinds september 2023 ben ik trekker van GalanNXT samen met mijn collega Herm van Veen. We regelen de randvoorwaarden voor GalanNXT en zorgen ervoor dat GalanNXT in verbinding blijft met de Galan Groep.

Waarin ben je onderscheidend?
Ik maak echt connectie met de mensen om me heen en ben daarnaast analytisch sterk. Die combinatie is best bijzonder.

Wat is typisch Iwana?
Ik heb een enorme drive, scherpe geest en breng een gezonde dosis humor.

Wijze les
Wees dankbaar en geniet van wat je toekomt. 

Wat weten veel mensen niet over je?
Dat ik in Zeeland ben geboren en niet in Amsterdam.