Skip to content

Hilde van Pelt

5 jaar onderweg...

Hilde is een ‘puzzelaar’ die het liefst bezig is met het effectief inrichten van werkprocessen. Door een tip of truc anderen nóg beter laten (samen)werken; daar krijgt zij energie van. Als GalanNXT’er is zij werkzaam bij de vakgroep strategie, governance en inrichting. Haar werkervaring als fysiotherapeut en kennis als klinisch epidemioloog maken, dat Hilde zowel door een betrokken menselijke bril als een analytisch onderzoekende bril naar hetzelfde vraagstuk kijkt. Die manier van werken zet zij in bij bijvoorbeeld projecten in de zorg en het onderwijs. 

Hoeveel jaar ben je onderweg? 

De afgelopen vijf jaar heb ik aan mijn vaardigheden als adviseur gewerkt vanuit een andere invalshoek; namelijk als fysiotherapeut en vervolgens als junior onderzoeker bij een grootschalig wetenschappelijk onderzoek. Vaardigheden zoals gespreksvoering, het analyseren van vraagstukken en het coördineren van projecten zet ik nu bij GalanNXT in de rol van organisatieadviseur in.

Wat is je volgende bestemming? 

Binnen GalanNXT kijk ik er naar uit om mijn kennis en kunde uit te breiden.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken? 

Vanaf dag één voel je dat dit een organisatie is zonder poespas of hiërarchie. Iedereen is betrokken en staat klaar om het beste in elkaar naar boven te halen én om waar nodig een collega te ondersteunen om de best mogelijke kwaliteit te leveren aan de klant. Die gezamenlijke motivatie geeft energie en inspireert.

Waarin ben je onderscheidend? 

In de zorg heb ik zowel in verschillende rollen als op veel verschillende locaties praktisch meegewerkt. Dat maakt dat ik in veel verschillende ‘keukens’ mee heb kunnen kijken en de voor- en nadelen van verschillende aanpakken zelf heb kunnen ervaren. Die ervaring geeft me een voorsprong in de aanpak van nieuwe vraagstukken. Mijn wetenschappelijke achtergrond maakt daarnaast dat ik me bewust ben van hoe we een proces meetbaar kunnen maken; zo zet ik het liefst een mix van kwantitatieve en kwalitatieve methodes in om een ervaren probleem in kaart te brengen en het effect van een aanpak meetbaar te maken.

Wat is typisch Hilde? 

Nieuwsgierig, enthousiast en betrokken zijn woorden die mij goed beschrijven. Ik ga graag op zoek naar de vraag áchter de vraag, om zo een duurzame oplossing voor een ervaren probleem te vinden.

Wijze les 

Dat het goed is om regelmatig een stapje terug te doen en bewust te evalueren of datgene wat je doet nog past bij het doel dat je vooraf had opgesteld. Niet alleen wat je doet, maar ook hoe je iets doet en hoe het proces aanvoelt is daarin belangrijk. Dat geldt overigens niet alleen voor mijn werk, maar ook voor mijn persoonlijke leven. 

Wat weten niet veel mensen van je? 

Ik ben enthousiast doe-het-zelver in het huis dat mijn vriend en ik recentelijk hebben gekocht. Van een tussenwandje in het tuinhuis maken en nieuwe kranen installeren tot lampen ophangen; ik vind het heerlijk om mezelf die dingen aan te leren.