Skip to content
Hester afb.

Hester Firet

5 jaar onderweg...

De wereld een beetje mooier maker, dat is waarvoor Hester het doet. Met haar achtergrond in de psychologie, veranderkunde en de bedrijfskundige kennis die ze heeft opgedaan, heeft ze een brede blik op de context van organisaties. Daarin verbindt ze mens en organisatie om samen met hen door de veranderende wereld te bewegen. Naast haar analytische blik en pragmatisme, brengt Hester ook rust en aandacht voor haar klanten en collega’s.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
Ik ben vijf jaar onderweg. Startend als trainee bij Improven heb ik ruim twee jaar verschillende organisaties mogen helpen met het verbeteren van hun processen en projecten. Daarna ben ik deze houding van ‘het kan altijd beter’ gaan toepassen bij de vakgroep Leiderschap & Transitie van de Galan Groep. Als NXT-adviseur richt ik mij op samenwerkingsvraagstukken.

Wat is je volgende bestemming?
Een betrokken en gedegen gesprekspartner als adviseur zijn bij de belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Denk aan verduurzaming, digitalisering en sociale vraagstukken in het publieke domein. En op het pad hiernaartoe wil ik graag steeds beter leren om mijn sensitiviteit en creativiteit, naast mijn analytische kant, te gebruiken in verschillende rollen.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Werken voor NXT is voor mij: persoonlijk en samen groeien, complexiteit van klanten proberen te begrijpen, doen wat je nog niet gedaan hebt en gezelligheid en steun vinden bij mijn collega’s.

Jouw rol in het team?
Altijd in voor een goed gesprek en sparren over opdrachten en samenwerkingen. Daarnaast heb ik in ons team de kwaliteitspet opgezet: aandacht houden op hoe we ons werk doen en wat we daarvan kunnen leren.

Waarin ben je onderscheidend?
Complexe zaken terugbrengen naar een (be)grijpbare vorm om het goede gesprek te kunnen gaan voeren. En hierbij wil ik ontwikkelen dat ik meer en meer mijn sensitiviteit en creativiteit mee kan nemen in mijn werk.

Wat is typisch Hester?
Betrokken, met aandacht en met een verwondering kijkend naar de wereld om me heen. En niet alleen in mijn werk. Ik kan ook erg genieten van bijvoorbeeld de eerste lente-groene bladeren aan de bomen tijdens één van mijn wandelingen.

Wijze les?
Heb aandacht voor datgene wat er is.

Wat weten veel mensen niet over je?

Dat ik meerdere malen een cursus Improvisatietheater heb gedaan, waarbij ik een goede vertolking deed van het spel ‘doventolk’. À la het televisieprogramma de Lama’s.