Skip to content
Hester afb.

Hester Firet

4 jaar onderweg...

De wereld een beetje mooier maker, dat is waarvoor Hester het doet. Met haar achtergrond in de psychologie, veranderkunde en bedrijfskundige, heeft ze een brede blik op de context van organisaties. Daarin verbindt ze mens en organisatie om samen met hen door de veranderende wereld te bewegen. Naast haar analytische blik en pragmatisme, brengt Hester ook rust en aandacht voor haar klanten en collega’s.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
Ik ben vier jaar onderweg. Startend als trainee bij Improven heb ik ruim twee jaar verschillende organisaties mogen helpen met het verbeteren van hun processen en projecten. Daarna ben ik deze houding van ‘het kan altijd beter’ gaan toepassen bij de vakgroep Leiderschap & Transitie van de Galan Groep. Nu is het tijd om als NXT-adviseur samen met klanten aan de slag te gaan met hun organisatievraagstukken.

Wat is je volgende bestemming?
Een betrokken en gedegen gesprekspartner als adviseur zijn bij de belangrijke maatschappelijke vraagstukken. Denk aan verduurzaming, digitalisering en sociale vraagstukken in het publieke domein. En op het pad hiernaartoe wil ik graag steeds beter leren om mijn sensitiviteit en creativiteit, naast mijn analytische kant, te gebruiken in verschillende rollen.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Heel erg leuk! Met veel ruimte voor ontwikkeling en een divers team met verschillende achtergronden en persoonlijkheden: dus genoeg ruimte om naast de gezelligheid ook van elkaar te leren.

Jouw rol in het team?
Aan de ene kant een luisterend oor en altijd in voor een goed gesprek, aan de andere kant ook actief bijdragen aan alle goede ideeën die we aan projecten/ evenementen doen binnen GalanNXT.

Waarin ben je onderscheidend?
Complexe zaken terugbrengen naar een (be)grijpbare vorm om het goede gesprek te kunnen voeren. En hierbij wil ik meer mijn sensitiviteit en creativiteit meenemen in mijn werk.

Wat is typisch Hester?
Betrokken, met aandacht en met een verwondering kijkend naar de wereld om me heen. En niet alleen in mijn werk. Ik kan ook erg genieten van bijvoorbeeld de eerste lente-groene bladeren aan de bomen tijdens één van mijn wandelingen.

Wijze les?
Heb aandacht voor datgene wat er is.

Wat weten veel mensen niet over je?

Dat ik meerdere malen een cursus Improvisatietheater heb gedaan, waarbij ik een goede vertolking deed van het spel ‘doventolk’. À la het televisieprogramma de Lama’s.