Skip to content
Herm van Veen

Herm van Veen

8 jaar onderweg...

Herm werkt als organisatieadviseur voor de rijksoverheid en dan met name voor uitvoeringsorganisaties. Hij ondersteunt organisaties bij vraagstukken rondom digitalisering. Samen leren om IT (ontwikkeling) en data goed in te zetten. Dat is zijn ambitie. Om daarmee maximaal waarde toe te voegen in de maatschappij en tegelijkertijd te werken aan een organisatie waarin mensen tot hun recht komen.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
Drie jaar bij GalanNXT en in totaal acht jaar als adviseur. De mogelijkheden van technologie en de dynamiek van een groep mensen, die twee thema’s vind ik interessant. In mijn projecten heb ik vaak de luxe dat ik die kan combineren.

Wat is je volgende bestemming?
Een volgende stap ik meer leren over op grotere schaal agile werken. Op dit moment ligt mijn focus vaak op teams en soms op afdelingen. Ik vind het gaaf om ook steeds meer organisatiebreed met digitalisering bezig te zijn.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Heel leerzaam. Er is veel ruimte voor ondernemerschap met op de achtergrond een ‘solide basiskamp’. We zijn een jong, enthousiast en hecht team. Als we samenkomen, bruist het van de energie.

Jouw rol in het team?
Sinds september vervul ik samen met Marit een leidinggevende rol voor GalanNXT. We zijn een zelforganiserend team, dus veel management komt er niet bij kijken. De HR-verantwoordelijkheid ligt bij ons en we zijn het centrale aanspreekpunt voor de dagelijkse leiding van de Galan Groep.

Waarin ben je onderscheidend?
Kennis van zowel ‘sociale als technische systemen’. Ik heb altijd al interesse gehad in het verder brengen van teams èn het oplossen van technische puzzels.

Wat is typisch Herm?
Herm op een goede dag is enthousiast, deelt zijn net opgedane ideeën met zoveel mogelijk mensen en staat tegelijkertijd open voor waar de ander op dat moment vol van is.

Wijze les
Eerst begrijpen, dan begrepen worden. Ik stel liever een vraag te veel dan dat ik met een antwoord op oplossing kom waar niemand iets aan heeft.

Wat weten veel mensen niet over je?
hmm, lastig, ik ben over het algemeen een redelijk open boek…