Skip to content
Herm van Veen

Herm van Veen

7 jaar onderweg...

Herm werkt als organisatieadviseur voor de rijksoverheid en dan met name voor verschillende uitvoeringsorganisaties. Samen simpele oplossingen vinden voor complexe (maatschappelijke) problemen zonder de diepte te verliezen. Dat is zijn ambitie. Hij wordt enthousiast van het ontwerpen en faciliteren van werksessies, waarmee je samen tot mooie resultaten komt. Van een goed uitgevoerde analyse die een probleem in het juiste verband toont en van een scherp doel dat richting geeft en inspireert om in beweging te komen.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
Twee jaar voor GalanNXT en in totaal zeven jaar als adviseur. Het bouwen van ‘betekenisvolle interactie’ is een van mijn interesses. Dit helpt organisaties een eenheid te vormen vanuit betrokkenheid en ruimte voor het individu.

Wat is je volgende bestemming?
Een volgende stap is mij verder ontwikkelen in het begeleiden van teams en werksessies.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Een voorrecht! Er is veel ruimte voor ondernemerschap met op de achtergrond een ‘solide basiskamp’. We zijn een jong, enthousiast en hecht team. Als we samenkomen, bruist het van de energie.

Jouw rol in het team?
Ik zet mij in voor onze werving en selectie. We zijn altijd op zoek naar mensen die passen binnen ons team. Wie dat zijn? Ondernemende types met zo’n drie tot zes jaar werkervaring, die graag een maatschappelijke bijdrage leveren.

Waarin ben je onderscheidend?
In de combinatie van werken aan ‘sociale en technische systemen’. Ik heb altijd al interesse gehad in zowel groepsdynamica en het verder brengen van teams als het ontwikkelen van IT- en datatoepassingen.

Wat is typisch Herm?
Ik kan heel enthousiast ergens over zijn en dat met zoveel mogelijk mensen delen.

Wijze les
Eerst begrijpen, dan begrepen worden. Ik stel liever een vraag te veel dan dat ik met een antwoord kom waar niemand iets aan heeft.

Wat weten veel mensen niet over je?
Dat ik een blauwe maandag trompet heb gespeeld.