Skip to content
Emma van Wissen

Emma van Wissen

3,5 jaar onderweg...

Emma heeft vanuit verschillende rollen opdrachten mogen uitvoeren bij veel verschillende interessante organisaties. Het vormen van HR-visie en -strategieën, opzetten van strategische ontwikkeltrajecten en faciliteren van sessies zijn onderwerpen waar zij vlieguren in heeft gemaakt. Ook het meer projectmatig ondersteunen van grote verander- en fusietrajecten is iets waar zij ervaring in heeft opgedaan. Haar klantenkring bevindt zich zowel in de publieke als private sector, waarbij de focus veelal – in lijn met haar studie sociale en organisatiepsychologie – ligt op de menselijke kant van de organisatie. Scherp zijn op de gevoeligheden in organisaties en processen is dan ook een van de kwaliteiten die Emma met zich meebrengt.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
In totaal ben ik drie en een half jaar onderweg. Sinds maart 2020 werk ik voor GalanNXT. Wat mij bijzonder in deze baan aanspreekt, is dat ik het gevoel heb dat mijn mede GalanNXT’ers net als ik gedreven worden door de intrinsieke motivatie om mensen en organisaties te helpen en de wereld daarmee een beetje mooier te maken.

Wat is je volgende bestemming?
Mijn volgende stap is dat ik zelfstandig opdrachten kan uitvoeren in de richting van teamcoaching en persoonlijk leiderschap. Ik ben ervan overtuigd dat mensen alle oplossingen bij zich dragen, maar vaak nog niet weten waar het precies zit of dat samenwerkingen worden belemmerd door verstoorde relaties. Ook in organisaties is de oplossing er vaak al, wij helpen alleen om ’m te vinden. Het lijkt me heel gaaf om hier steeds een grotere bijdrage aan te kunnen leveren.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Een feest van herkenning! Ik vind het fijn dat ik mij binnen GalanNXT kan blijven ontwikkelen en veel gelijkgestemden om mij heen heb waaraan ik mij kan optrekken. We zijn echt een team met een gezamenlijke missie, waarbij er ruimte is voor goede gesprekken en een grapje op z’n tijd.

Wat is jouw rol in het team?
Binnen NXT ben ik werkstroomtrekker van het ontwikkelprogramma. Ik houd me samen met een aantal andere collega’s bezig met het doorontwikkelen van onze eigen ontwikkelreis. Daarnaast ben ik als persoon erg gericht op fijne relaties en een goede sfeer. Dit is dan ook iets wat ik binnen NXT belangrijk vind.

Waarin ben je onderscheidend?
Enerzijds ben ik pragmatisch, scherp en efficiënt, maar altijd met oog voor de menselijke maat. Ook ben ik goed in het observeren wat de onderstromen binnen samenwerkingen en organisaties zijn en ik ben in staat om gevoeligheden tussen mensen snel te distilleren. 

Wat is typisch Emma?
Enerzijds heb ik veel aandacht voor de menselijke gevoeligheden, anderzijds zal ik nooit het gewenste eindresultaat uit het oog verliezen. Dus zacht waar het kan, stevig waar het moet.

Wijze les?
Kijk om je heen en geniet van al het moois wat stiekem zo dichtbij is!

Wat weten veel mensen niet over je?
Dat ik opgegroeid ben tussen de boerderijen en het liefst elke dag met vrienden van een kaasplankje geniet.