Skip to content
Effie van Betten

Effie van Betten

4 jaar onderweg...

Effie komt uit de omgeving van Haarlem en is nog steeds heel erg gehecht aan de duinen en de zeelucht. Inmiddels is de kleine maar fijne, bruisende stad Utrecht al 10 jaar haar thuis. Deze balans tussen drukte en rust typeert haar. Door haar grote verantwoordelijkheidsgevoel neemt ze graag het initiatief, behandelt ze zaken met aandacht en levert ze nazorg. Mensen zouden Effie omschrijven als proactief, betrouwbaar en empathisch.. 

Hoeveel jaar ben je onderweg? 

Ik werk al 4 jaar aan bestuur en management van onderwijs en aan initiatieven van onderwijs die ervoor zorgen dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk kunnen. Ik ben opgeleid tot antropoloog met een specialisatie in organisatiekunde en veranderingsmanagement.

Wat is je volgende bestemming? 

Als adviseur bij GalanNXT binnen de vakgroep Strategie, Governance en Inrichting ga ik werken aan allerlei inrichtingsvraagstukken en verandertrajecten. Ik zal daarbij een focus hebben op onderwijsinstellingen en het thema diversiteit & inclusie. Ik heb een brede interesse dus kijk er naar uit om meer te leren over andere sectoren..

Hoe is het om voor GalanNXT te werken? 

Heel leuk! De unieke combinatie tussen professionaliteit en toegankelijkheid viel me meteen op bij GalanNXT. Ik word meteen serieus genomen als kritische sparringspartner en krijg heel veel ruimte om mijzelf te ontwikkelen en opdrachten te doen waar ik energie van krijg. Daarbij vind ik het heel belangrijk dat maatschappelijke impact centraal staat.

Wat is jouw rol in het team? 

In een team heb ik vaak een verbindende of bemiddelende rol. Ik vind het belangrijk dat iedereen ruimte voelt om zich te laten horen in een groep en neem een actieve rol aan om dat te faciliteren. 

Wat is typisch Effie? 

Ik zeg wat ik doe en ik doe wat ik zeg. Ik ben betrouwbaar en heb een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel waardoor ik snel dingen oppak en daar duidelijk over communiceer.

Wijze les 

Je hoeft niet altijd te doen wat je leuk vindt, als je maar leuk vindt wat je doet. Mijn grootvader zei dit altijd tegen mij en het is voor mij een belangrijke les dat mindset heel veel kan doen in je perceptie van bepaalde situaties.

Wat weten niet veel mensen van je? 

Ik heb een paar keer per jaar een nieuwe thema wat me helemaal aangrijpt en waar ik me dan eindeloos in verdiep door middel van podcasts, boeken en documentaires. Op dit moment is dat het Münchausen by Proxy syndroom maar in de zomer was het vampierenmythes uit Italië. Ik ben breed geïnteresseerd dus 😊