Skip to content
Bas Knaapen - GalanNXT

Bas Knaapen

3,5 jaar onderweg...

Complexe problemen oplossen, daar krijg Bas energie van. Naar zijn mening kan dit alleen gerealiseerd worden als de verschillende invalshoeken van een probleem of situatie worden begrepen. Hij gaat graag in gesprek met mensen om hun drijfveren, energievreters en -gevers te ontdekken. Waarom vindt iemand iets en waar liggen de raakvlakken met tegenovergestelde meningen (want die zijn er altijd)? Door een gezamenlijk doel te ontdekken en hier de nadruk op te leggen zijn er altijd oplossingen te vinden. Het daadwerkelijk vinden van deze oplossingen, daar word Bas blij van.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
Ik werk nu 3,5 jaar als adviseur binnen het maatschappelijk middenveld en op verschillende overheidsniveaus. De opdrachten die ik gedaan heb, gingen over het verbeteren van communicatie, strategiebepalingen en het activeren van doelgroepen.

Wat is je volgende bestemming?
Via de Galan Groep meer inhoudelijke expertise opbouwen over bepaalde thema’s, zoals burgerparticipatie en vertrouwen in de overheid. Daarnaast veel leren van alle ervaring die we hier in huis hebben.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Het is een bijzonder leuk, ondernemend en divers team. Er is veel ruimte voor ontwikkeling, aandacht voor elkaar en gezelligheid.

Jouw rol in het team?
Veel expertise mee- en inbrengen over de lokale overheid en de uitdagingen die daar spelen rondom burgerparticipatie in combinatie met de omgevingswet. Daarnaast spar ik graag met collega’s over werkzaamheden en hoop ik wat gezelligheid mee te brengen.

Waarin ben je onderscheidend?
Oprecht benieuwd zijn naar drijfveren en ideeën van verschillende doelgroepen. Ik stel veel kritische vragen om de vraag achter de vraag te achterhalen en zet dit in om tot breed gedragen oplossingen te komen.

Wat is typisch Bas?
Kritisch zijn op mezelf en mijn omgeving. Altijd met een positieve insteek om samen elke dag een beetje beter te worden in wat we doen. 

Wijze les?
Achter ontevredenheid zit altijd een wens of dieper liggend probleem. Als je deze weet te achterhalen dan kun je vooruit. Dit doe je door vragen te stellen en te luisteren. Als iemand zijn glas half leeg is, moet je niet kijken hoe je het perspectief kunt veranderen om het half vol te laten lijken, je moet er een beetje bijgieten zodat de twijfel weg is.

Wat weten mensen niet over je?
Dat ik de enige uit mijn familie ben die niet is opgegroeid onder de rivieren. Ik heb dus een harde G én een voorliefde voor carnaval, vlaai en worstenbroodjes.