Skip to content
Anne Roefs

Anne Roefs

3 jaar onderweg...

Als adviseur in de zowel de private- als publieke sector werkt Anne op het snijvlak van business en analytics. Met haar achtergrond in personeelwetenschappen en werkervaring in diverse bedrijven is ze ervan overtuigd dat mensen een cruciale rol spelen in het succes van organisaties. Anne specialiseert zich in people analytics. Haar doel? Om samen met organisaties strategische HR-puzzels op te lossen die niet alleen impact hebben op de medewerkers, maar op de gehele bedrijfsvoering. Met haar nieuwsgierigheid, betrokkenheid en analytisch vermogen vindt ze het leuk om medewerkers en teams op vernieuwende manieren verder te helpen.

Hoeveel jaar ben je onderweg? 

Ik werk nu drie jaar als organisatieadviseur. Sinds 2020 maak ik deel uit van GalanNXT en daarvoor heb ik één jaar bij Bright & Company gewerkt als people analytics consultant.

Wat is je volgende bestemming? 

Mijn achtergrond en ervaring is in het domein van HR. De komende jaren bij GalanNXT wil ik gebruiken om ervaring op te doen als organisatieadviseur in de bredere zin van het woord. Het lijkt me erg waardevol om kennis en inzichten vanuit verschillende facetten van de bedrijfsvoering mee te kunnen nemen in mijn advieswerk in het HR-veld. Met name in het IV- en IT-domein wil ik me ontwikkelen. 

Wat is jouw rol binnen het team? 

Voor GalanNXT zet ik me vanuit de werkstroom marketing & communicatie in. Ook maak ik onderdeel uit van de webredactie van de Galan Groep. Op deze manier kan ik het mooie werk van de Galan Groep, GalanNXT en Bright & Company online uitdragen en lezers inspireren.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken? 

Super leuk! Samen optrekken in projecten bij klanten en tegelijkertijd bouwen aan het team geeft veel leerzame momenten en heleboel gezelligheid. Ik vind het inspirerend om te zien dat NXT’ers uiteenlopende interessegebieden hebben in hun advieswerk en in hun vrije tijd, maar ook veel raakvlakken in de drive om andere organisaties en GalanNXT zelf telkens een stukje beter en mooier te maken.

Waarin ben je onderscheidend? 

Ik heb oog voor zowel de ‘softe’ als de ‘harde’ kant in organisaties. Ik zet me in voor een goede werksfeer en heb aandacht voor de mens; en tegelijkertijd heb ik affiniteit met data en analytics, en ga ik gestructureerd en nauwkeurig te werk.

Wat is typisch Anne? 

Mijn Brabantse zachte G. 

Wijze les 

Knowledge wants to talk, wisdom wants to listen – Haemin Sunim 

Ik vind dat een goede adviseur zich hiermee kan onderscheiden: niet direct praten en doen, maar eerst gedegen luisteren naar de vraag en het verhaal van de klant.

Wat weten niet veel mensen van je? 

Dat ik ruim 10 jaar korfbal heb gespeeld.