Skip to content
Charlotte Leenders

Charlotte Leenders

6 jaar onderweg...

Als adviseur voor de publieke sector heeft Charlotte vooral verandertrajecten op haar bordje. Op het kantelpunt van wél een strategie, maar nog geen implementatie komt ze bij klanten binnen. Samen met de mensen uit de organisatie gaat ze onderzoeken wat er nodig is om verschillende teams op een andere manier te laten werken. Waarbij ze er plezier in schept om met innovatieve ideeën te komen en deze ook uit te voeren. Door goed te kijken wat er nodig is om de strategie organisatie breed door te voeren, komen de veranderingen op papier in de praktijk tot leven. Hierbij verliest ze nooit de menselijke kant uit het oog: de werknemers zijn de kern van een organisatie. Zonder hen geen duurzame verandering.

Hoeveel jaar ben je onderweg?
Deze rol doe ik nu zo’n zes jaar, waarvan twee jaar bij GalanNXT. In die periode heb ik mijzelf enorm ontwikkeld. Niet alleen op het gebied van het eigen maken van methodieken, maar ook op persoonlijk vlak. Zo ben ik beter geworden in het beïnvloedingsproces, heb ik meer feeling gekregen met wat er speelt in een organisatie en ben ik zelfverzekerder geworden.

Wat is je volgende bestemming?
Ik hoop steeds meer verantwoordelijkheid te krijgen binnen mijn projecten, zodat ik meer impact kan maken. Ook wil ik me graag door ontwikkelen op het gebied van het wendbaar maken van organisaties. Om uiteindelijk bij grote uitvoeringsorganisaties verandertrajecten te kunnen gaan leiden.

Hoe is het om voor GalanNXT te werken?
Ik vind het heel motiverend dat mijn collega’s net zo gedreven zijn als ik en ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Doordat we zelfsturend werken, zijn we totaal niet hiërarchisch. Iedereen is heel open en transparant, waardoor het veilig voelt om jezelf te zijn. Stuk voor stuk zijn we individuen, die elkaar aanvullen en versterken.

Jouw rol in het team?
Trekker kwaliteit en ik ben verantwoordelijk voor werving en selectie. In lijn daarmee stimuleer ik ontwikkeling en persoonlijke groei bij collega-adviseurs.

Waarin ben je onderscheidend?
De combinatie analytisch sterk en mensgericht zie je niet veel. Daarnaast ben ik resultaatgericht met een pragmatische instelling.

Wat is typisch Charlotte?
Al woon ik tegenwoordig in Amsterdam: mijn zachte G en mijn liefde voor Limburg.

Wijze les
Door jezelf kwetsbaar op te stellen, zullen mensen je juist als krachtig ervaren.

Wat weten veel mensen niet over je?
Dat ik als kind een radioprogramma had op de lokale omroep. Het ondernemende en het bedenken en uitvoeren van nieuwe initiatieven zat er al vroeg in!