Skip to content

NXT Aanpak

Organisatievraagstukken kunnen verschillen als dag en nacht. Elke klus vraagt om een eigen vorm en aanpak. Samen kijken we naar wat nodig is om tot een goede oplossing te komen. We werken vanuit vier principes en bepalen welke rollen, methoden en tools we inzetten om het verschil te maken.

Wij stellen de vraag: kan het ook zo?

We pretenderen niet op alle maatschappelijke vraagstukken een antwoord te hebben. Wel durven we te experimenteren, kritische vragen te stellen en te onderzoeken of het ook anders kan. Zo doen we samen met onze opdrachtgevers nieuwe inzichten op en komen we tot verrassende resultaten.

Wij benutten talent, energie en creativiteit optimaal

Grootse oplossingen en nieuwe ideeën bedenk je niet alleen of met louter bestuurders. Wij benutten het potentieel aan talent, energie en creativiteit binnen de hele organisatie. Zo ontdekken we welke goede initiatieven er al zijn, wakkeren we nieuwe initiatieven aan en mobiliseren we alle aanwezige veranderkracht door deze met elkaar te verbinden.

Wij gaan voor duurzame impact

We vinden het belangrijk om duurzame impact te creëren bij onze opdrachtgevers. Als adviseur wil je jezelf overbodig maken. We kijken hoe we kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van individuen, de organisatie en het systeem. Zo laten we zien dat impact meer betekent dan het leveren van gewenst resultaat.

Wij brengen de balans tussen kaders en vrijheid

Bij elke opdracht is de keuze voor een bewuste richting met heldere doelen en kaders essentieel. Wij brengen hierbij de balans tussen kaders en vrijheid. Binnen het kader onderzoeken, creëren en experimenteren we met nieuwe ideeën. Door kort cyclisch te werken kunnen we de doelen en kaders tussentijds aanscherpen. Zo behouden we focus én creëren we de vrijheid om te blijven onderzoeken.

Verschillende rollen

We geven invulling aan onze principes vanuit verschillende rollen. Om impact te maken moet je weten welke rol een professional moet vervullen. De juiste match is essentieel. De adviseurs van GalanNXT kunnen fungeren als organisatieadviseur, projectleider, programmasecretaris, interim professional, procesbegeleider, trainer en (team)coach.

Methoden, tools en concepten

Onze methoden zijn geen doel op zich, maar een middel om het gewenste resultaat te bereiken. Daarom maken we per opdracht een zorgvuldige selectie van passende methoden en tools. Als opdrachtgever kun je erop vertrouwen dat we de juiste benadering kiezen. Twee methoden die aansluiten bij onze principes zijn Circlelytics en Liberating Structures.

NXT coaching

Naast adviesdiensten voor organisaties biedt GalanNXT ook coaching voor individuele professionals. Wil je iets veranderen in je gedrag, maar weet je niet direct hoe? Loopt een bepaalde samenwerking stroef? Of ben je niet tevreden met je werk/privé balans? Dit zijn zomaar wat vragen die bij jou kunnen spelen. Wij als NXT-coaches herkennen deze vragen en helpen jou graag met een oplossing. We hebben ervaring met het krijgen en geven van coaching, en gunnen jou dat ook.

Lees meer over NXT Coaching

Foto Herm

Bellen met NXT

Kennismaken met de frisse aanpak van GalanNXT?
Marten ten Kleij vertelt er graag meer over.

Telefoon +31 (0)35 220 00 00